Auer Gatti lifestyle

Kost. Ett jätte stort och känsloladdat ämne.

Kost. Ett jätte stort och känsloladdat ämne. Jag kan bara tala utifrån mig själv och mina egna erfarenheter, jag anser att alla vuxna människor har ett eget val att bestämma över vad som själva vill stoppa i sin kropp.

Jag gillar att hämta inspiration, läsa på om olika studier, böcker och artikal kring kost, för att sen ta det jag gillar och testa på mig själv. Den ända röda tråden jag har är att undvika gluten, mjölkprotein samt raffinerat socker för det har jag märkt att min mage inte tycker om när jag äter. Mitt intresse för kost har alltid varit stort men jag blev riktigt insatt när jag själv var tvungen att utesluta vissa livsmedel när jag ammade pga Alexis matallergi. Sen dess har inresset ökat rejält hos mig och även har min kost ändras allt mer, från att kunna träna 7 dar i veckan, leva på sallad och äta lösgodis 4 dagar av dessa till att träna 3 dagar i veckan och äta riktig mat och inga lösgodis alls. Jag har under en längre tid försökt äta så mycket ekologiskt som möjligt, mestadels hemmalagat och bara raw food efterätter men min mage har ändå inte varit nöjd den senaste tiden. Jag har känt mig uppsvälld, öm, dålig i min mage och inte lik mig själv. Jag har fått äta probiotika, mjölksyrebakterier, för att balansera upp min mage och ta ner svullnaden.

probiotiks

Detta har gjort att jag har sökt ännu mer infomation och resulterat i att jag vill testa minska min konsumtion av rött kött samt äta mer raw food mat, den här krönikan läste jag senast om detta.* Jag gillar inte att placera in mig i något fack, för jag tror att det gäller att hitta det som funkar bäst för sig själv och inte vad alla andra gör, men för att hålla mig kort så äter vi mer som en paleokost hemma när det gäller maten och raw food mellanmål/efterätter. Och jag misstänker att det är våra stekta köttbiffar och grillade klyftpotatisar i ungen som jag har börjat reagerat på. Eftersom jag vill förbli frisk så vill jag testa och se om jag mår bättre att minska ner på detta i vardagen.

kost

Kunskapen kring kost utvecklas ständigt, jag tror vi behöver vara kloka att rätta oss därefter och hela tiden lära oss vad som funkar bäst för vår egna kropp för att kunna må så opitmalt som möjligt. Jag tror att kosten går ut på är att förse tarmbakterierna med den föda de vill ha – för det är faktiskt tarmbakterierba som kontrollerar inflammation och sjukdom i kroppen. Och enligt min kunskap så kräver de speciell föda i riklig mängd för att föröka sig och utöva sin mission i kroppen.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats