Auer Gatti lifestyle

Hemligheten bakom hållbarhet

Inte ofta jag skriver om speciellt djupa ämnen här på bloggen men nu kan jag inte hålla mig. Jag har alltid varit en barnrättskämpare, var aktiv förut inom Unicef och är idag fortfarande månadsgivare bland annat. Men börjar blir mer en miljlökämpe. För jag har insett att om vi inte tar hand om miljön spelar det ingen roll hur mycket jag kämpar för barnens rättigheter, för det kommer inte finnas ett fungerade samhälle om jorden tackar för sig. Kortfattat, väldigt kortfattat. 

Såhär är det, jag vill förbli frisk och leva i typ 100 år till och det vill jag att min familj och mina barn ska göra också. Jag tar hand om mig själv, psykiskt och fysiskt, priorierar sömn, träning och kost före mycket annat för att må så optimalt som möjlighet. Jag är självklart inte felfri, det slinker ner både alkohol (inte nu som gravid såklart!) raffinerat socker, mjölkprotein och gluten i min kropp ibland men då som ett medvetet val. Hemma hos oss köper vi till 90-95% allt ekologiskt och lägger en stor extra slant på maten för att vi anser det vara viktigt. Men efter att ha sett dokumentären Cowspiracy – hemligheten bakom hållbarhet som finns på Netflix blir jag fasiken mörkrädd. Om ni bryr er om er själva eller någon annan i er omgivining så se den! 

Den får mig inte bara att förbli barnrättskampare och börja min resa som miljöaktivist utan det får mig även att bli politiskt ageragerad. Ingen vuxen männsika har nog missat att vi är i en form av klimatkris? Eller att kosten påverkar vår kropp och hur vi mår, vilka sjukdomar vi kan få? Men ÄNDÅ så gör politikerna och makthavarna ingeting för att det ligger en sån stor enorm ekonomisk vinning bakom detta. Dom gör ett medvetet val att låta dom rika blir mer rika och vi andra dödliga människor ruttna och bli sjuka tillsammans med vår planet. Läs mer fakta och en bra debatt artikel här: http://foodpharmacy.se/2015/10/kott-och-mejeriindustrin-den-rosa-elefanten-i-klimatdiskussionen/

Så vad ska man göra då? Börja demostrera och gå i hungerstrejk? Nä, men alla har sitt egna val att påverka sitt liv. Jag? Jo jag håller på att djupdyka i ämne och leta efter veganska och raw food recept som jag ska börja laga hemma. Igår stor handlade jag massa goda grönsaker och frukter, vi kommer att äta upp det var har i kyl och frys för man ska inte heller slänga mat men börja sakta övergå mot en mer miljösmartare livstil när det kommer till maten. Mjölkindustrin är hemsk, tackar vet jag Alexis allergi som redan har gjort att vi har inte ätit det sen drygt två år tillbaka men nu är det även dags att säga hejdå till köttindustrin, dels för miljö och för att jag faktiskt inte har någon lust att få cancer. Nu finns det inga garantier att jag slipper den hemska sjukdomen bara för att jag ändrar om min kost fast jag minimerar risken enormt och det är att göra en skilland för mig och mina barns framtid. 

  
Basilikasoppa, så gott och nyttigt! Kommer nog komma in på vår veckomeny. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats