När vi äter hamburgare har vi sallad som bröd, eller så gör vi en stor sallad till. Samma sak gäller när vi äter korv men idag när vi var och handlade så kollade jag efter glutenfritt korvbröd eller tortillabröd och det fanns! Fast då med mjölk i och dom var hårda som sten. Så efter lite sökning på internet så bestämde jag mig för att baka eget bröd istället som är fritt från socker, gluten, och mjölk.
För 4 st korvbröd behöver du:
3 dl mandelmjöl, 5 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och 1 nypa havssalt. Blanda ihop allt i en bunke, tillsätt sedan 3 äggvitor och blanda allt igen. När du är klar så håller du i 2- 2 1/ 5dl kokande vatten och blandar tills det blir en deg.
Dela degen i fyra och forma den till platta korvbröd. Dom kommer att svälla och bli höga. In i ungen på 175 grader i ca 40-50 min. Jag toppade mina med lite havssalt.
Ta ut och låt svalna, nu kan du börja steka dina korvar och plocka fram tillbehör.
Jag hade spenat, mayo och senap tillsammans med min korv med bröd.
Väldigt enkelt och gott! Ska testa göra dessa till hamburgarna nästa gång. *korven är också fri från gluten och mjölk.
Visst blir det bra! 🙂