Tack kroppen, du är fantastisk! | Auer Gatti lifestyle
rosanna

Auer Gatti lifestyle

Annons

Tack kroppen, du är fantastisk!

Mitt mål min träningen efter graviditeten har varit att bli stark i kroppen igen, jag ha velat få tillbaka stabilitet i bäckenet och få kontakt med mina inre magmuskler. Sen få tillbaka muskelmassa på kroppen, minns hur jag kände hur rumpan hade blivit så mjuk och hur mina lår blev bara mindre och musklerna allt svagare. Nu snart ett år senare så har jag överträffat mig själv och mina mål. Jag kan inget annat än känna mig stolt! Jag har hittat en balans med min träning, mat och sömn. Har fått en bättre kroppskännedom och fått lära mig vad jag behöver få i mig och vad jag behöver träna för att må så optimalt som möjligt. 

Min träningsresa detta år efter förlossningen har varierat. Jag började försiktigt med magövningar, fokus på dom inre magmusklerna och promenader dom första veckorna. Jag började med detta den 21/9, ca 6 veckor efter förlossningen. Sen hjälpte min syster Jamina mig som är utbildad styrkecoach med ett träningsprogram som var anpassat efter mig, minns att det var den 26/10, vi gjorde tester och hittade obalanser i min kropp och svagheter efter graviditeten. Dokumenterade allt och tog även formbilder på min kropp. Jag var hos henne 1-2 gånger i veckan, tränade ibland själv på gymmet och tog promenader varje dag med barnvagnen. Ibland var dom någon timme i raskt takt och ibland bara på 30 min i lugn tempo för att få frisk luft, allt berodde på hur Alexis var, hur jag mådde, hur vi hade sovit m.m.

(bjuder på en formbild från den 26/10-13, ska ger er alla sen när jag har tagit nya bilder, vill bara vänta tills det har gått ett helt år och när jag gör nya tester hos Gatti Training)

Vid årsskiftet flyttade vi, Alexis var nu 5 månader och jag började amma mindre vilket gav mig mer energi att träna. Helamningen tyckte jag tog mycket krafter från min kropp, jag åt hela tiden men kände mig ändå trött och kraftlös vid många tillfällen så det var inte förens efter jag hade slutat amma vid 7 månaders ålder som jag kände att jag kunde satsa riktigt på träningen. Från att ha tränat kanske 1-2 gånger i veckan hade jag nu ork till 3-4 pass i veckan, tempot blev högre och jag orkade nu satsa på att få bra kondition igen. Jag slutade med mina träningsprogram jag hade fått av min syster som var inriktade på att hitta stabilitet i kroppen igen och jobba mycket med egen kroppsvikt till att börja träna ren styrketräning igen, basövningar såsom marklyft,knäböj, bänkpress och militärpress. Nu kände jag att jag kunde lasta på och öka i vikter på varje övning. Jag vågade nu utmana mig själv igen då jag hade slutat ammat och byggt upp en stabil grund i min kropp igen.

Jag hann inte träna basövningarna så mycket innan jag började i april, när Alexis var 8 månader, träna hos min storasyster igen på Gatti training, på hennes Small Team – Mammaträning. 12 veckor, 2 gånger i veckan körde vi och va kul det var! Så givande och så jobbigt! Kan längta tillbaka redan fast det bara tog slut för några veckor sen. Att få hjälp från min syster och hennes man som är utbildade har verkligt varit guldvärt för mig och min resa tillbaka. Det är verkligen något jag kan rekommendera, att börja försiktigt, ta hjälp och sen hitta någon att träna tillsammans med! * den 20/8 börjar en ny grupp om du är sugen, för mer info håll utsikt här på bloggen eller in och besök deras FB sida.

Jag har alltid varit aktiv i mitt liv och träning har varit något naturligt för mig men aldrig har jag varit i så bra form som jag är idag. Fysiskt och psykiskt. Mina mål är nådda och det är dags att sätta sig ner att fundera på nya. Jag köpte en träningsdagbok i årsskiftet när jag skulle börja ge mig på gymmet igen för att dokumentera min resa, det är både roligt och nyttigt att ha koll på sin träning och kunna blicka tillbaka. Tex. i februari så klarade jag av 50kg i knäböj, idag kör jag på 80kg. Marklyft tog jag 60kg och idag klarar jag 90kg. Det är en stor skillnad på en väldigt kort tid! Och jag känner en stor tacksamhet till min kropp.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
rosanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. En chic mammas bekännelser

    Fantastiskt fin kropp 🙂 Visst blev det fina kort 😀 så himla kul när man liksom får till det 😀

    ha en fin kväll !

Annons
stats