Idag bakade jag en ny tårta till fikat som blev super god! helt utan socker, gluten och mjölkprodukter. Jag valde att använda helt ekologiska produkter.
Till botten av tårtan behöver du: 16 st torkade dadlar.
3 dl blötlagda cashewnötter (det står att dom ska ligga i vattnet i 2h men jag körde bara 30min)
1 dl hasselnötsmjöl
3 msk kakao
3 msk mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
lite honung eller agavesirap
Mixa allt till en klibbig, jämn smet och lägg i en form.
Alexis gav smeten tummen upp!
Till toppingen behöver du: 0,5-1 liter tinade hallon (jag tog nu 1 liter men tyckte att det blev lite för mycket)
1-2 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
och sen så mycket agavesirap som du tycker blir gott, jag hade cirka 3 tsk i.
Mixa allt och rör om så den också blir en jämn smet, häll över botten och sätt i frysen minst 3h. Ta ut och dekorera med färska bär och servera direkt, toppingen börjar smälta efter ca 25 min.