Auer Gatti lifestyle

Kokoskola med mandel och gojibär

Hittade ett till recpet som jag måste testa nu inför julen! Nämligen kokoskola med mandel och gojibär. Älskar när det är nyttigt, bra för magen samtidigt som det smakar gott.

Renée Voltarie beskriver den så fint såhär – Med den här kolan gör du alla glada, ät en bit och du vill direkt äta en till. Kokar du den lite längre blir den hård och knäckig, men den är lika god mjuk och seg. Mums!

1 bräck, ca 20 munsbitar
200 ml Raw Kokosolja
2,5 dl Kokossocker
1 dl Raw Agave Naturell
4 msk Coconut Butter (kokossmör)
I nypa Himalayan Crystal Salt
2 nypor Äkta Vaniljpulver
2 msk Mandel, grovt hackad
2 msk Gojibär

Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull och tillsätt kokossocker och agave. Rör hela tiden ordentligt i botten. Ställ burken med kokossmör i en kastrull med kokande vatten för att lättare få ut smöret. Tillsätt kokossmör, vaniljpulver och salt. Låt puttra tills kolan når 118-120° C eller tills den släpper från kastrullens botten. Du kan även göra kultricket genom att hälla ner lite kola i ett glas med kallt vatten och testa konsistensen. Häll sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och strö på mandel och gojibär. Låt stelna och skiva sedan kolan i bitar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kamilla

    Gud vad goda recept du delar med dig 😮 Det här är en av mina favoritbloggar för tillfället! Ha en bra dag 🙂

stats