Jag har lite tankar om mat! Min storasyster och jag pratade om att införa en helt vegetarisk matdag i veckan som fortfarande är fri från gluten och mjölk. Kanske borde kalla det mer för en veganskdag! Detta för att införa ännu mera grönt i kosten samt att det är väldigt lättsmält och bra för tarmarna. Vi båda hittar mycket inspiration från rawfood och paleokosten när det kommer till mat. Jag vill inte placera in mig i något fack utan försöker hela tiden känna efter vad min kropp behöver och vill ha, just nu är det mer grönt. Ska läsa på lite mer nu under helgen och samla goda recept sen ska jag prova att införa detta.
Köpte fina rosor idag inför Fars dag! Älskar att vår Coop har eko rosor.
Har ni läst denna mjölkartikel från Holistic? Kan erkänna att jag tidigare inte var speciellt insatt om djuren och miljön, utan valde att äta ekologiskt för min egen skull. Fast nu när jag börjar bli mer och mer insatt så blir man fasiken mörkrädd. Visste ni att år 1500 så producerade en vanlig svensk ko ca 400kg mjölk/år och idag är vi uppe i 9000kg! Vi människor ändrar kossornas avel, stoppar i dom massa skit foder, får dom en inflammation så ger vi dom antibiotika och sen när dom inte kan producera mer mjölk slaktar vi dom. Och det äter vi människor upp, deras mjölk och kött fyllda med massa onyttigheter. En kossa ska äta gräs och ge sin kalv mjölk, ingeting annat. Vet flera som är vegetarianer pga djuren men som fortfarande dricker mjölk och äter meijerprodukter, det borde ni också sluta med för djurens skull. Mejeriindustrin väljer ofta att framställa det som att kor ständigt producerar mjölk och därför måste mjölkas. Men kor producerar bara mjölk efter att de fått en kalv. Därför insemineras korna inom mjölkindustrin och hålls i det närmaste konstant gravida för att kunna producera mjölk under de 4–6 år när de producerar tillräckligt mycket för att vara ekonomiskt lönsamma. Efter det skickas mjölkkorna till slakt. Det är ju jätte elakt mot stakars kossorna!