På vår Strongwomen dag vi hade på Gatti Training så var vår vän Malin där med sin kollega Linda och stod för mellanmållet under dagen. Dom driver företaget Gott!byMalin som bara gör raw food fika och luncher till olika cafér och företag. iallafall som bjöd dom på detta underverk som var SÅ god. Nu har Malin avslöjat receptet på deras egna blogg som jag måste dela med mig utav. Jag ska baka denna i helgen! Helt jäkla underbar är den.
Almost Raw Peanut Chocolate Cake
Botten
3 DL mandelmjöl
8 urkärnade färska dadlar
1-2 msk smält kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3-4 msk kakao
Mixa ihop alla ingredienserna till en deg och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ i frysen medan du fortsätter med nästa lager.
Jordnöt/Karamellager
10 dadlar
3 tsk vatten
3 dl rostade och saltade jordnötter
Mixa dadlar och vatten till en dadelkräm. RÖR (Mixa ej!) ner jordnötterna i dadelkrämen. Bred ut över bottenlagret och ställ tillbaka i frysen.
Chokladcheesecake
5 dl blötlagda (och ordentligt avsköljda) cashewnötter
0,8 dl vatten
1,8 dl smält kokosolja
4-5 msk kakao
2 tsk agave eller annan sötning (honung eller lönnsirap t.ex.)
1 tsk vaniljpulver
Kör alla ingredienser till en helt slät kräm. Bred ut över jordnötslagret på kakan. Toppa med hackade rostade och saltade jordnötter och kakao nibs (valfritt)
Låt stelna i kylen eller frysen beroende på hur bråttom du har med att smaka kakan. Skär gärna upp kakan i bitar efter att kakan stelnat, och förvara den sedan i kylen eller frysen, så är det lätt att plocka fram när suget kommer
Självklart går det bra att beställa tårtan direkt från oss också, maila [email protected] så fixar vi!