Auer Gatti lifestyle

Mumsig Choklad & jordnötsbar

Hittade ett nytt recept här som jag måste prova, ska bara köpa hem mörkchoklad så har jag allt sen.

Får blir helgens godis, mums! Beställde även hem hennes bok nyss.

Söt favorit i tre lager med salt jordnötsbotten, seg kola och mörk choklad. Förvara dem i frysen så  smakar dem som glass! Här delar kokboksförfattaren Josefine Jäger, som är känd för sitt arbete inom rawfood och det växtbaserade köket med sig av ett härligt recept på en nyttigare bar med nötter och choklad.

Ingredienser (ca 6–8 stycken):

Botten
1 dl naturella cashewnötter
1⁄2 dl jordnötssmör
2 msk honung
1⁄2 tsk vaniljextrakt
en nypa havssalt

Fyllning
10 medjool-dadlar, urkärnade, eller 1 dl dadelpuré
(Medjool-dadlar ger en segare karamell än torkade dadlar och blir mer likt kola.)
1 msk kallpressad kokosolja, flytande 1⁄2 tsk vaniljextrakt
en nypa havssalt
1 dl jordnötter, saltade och rostade

Täcke
100 g rå choklad, 70 % kakaohalt

Gör så här:

  1.  Börja med bottnarna. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör, honung, vanilj och salt och kör igen till en smidig massa.
  2. Gör en rulle och dela den i 6–8 bitar. Forma bitarna till avlånga bars och lägg dem på en tallrik täckt med bakplåtspapper. Låt stå i frysen medan du gör fyllningen.
  3. Gör fyllningen genom att mixa dadlar eller dadelpuré, kokosolja, vanilj och salt till en slät smet. Vänd ner jordnötterna i fyllningen.
  4. Ta fram bottnarna och fördela fyllningen ovanpå. Plasta dem väl och låt stå i frysen 2 timmar, eller tills fyllningen har stelnat.
  5. Smält chokladen i vattenbad och häll över bitarna. Ställ kallt 10 minuter.

Receptet är taget ur Josefine Jägers bok: ”Hello Green – ett äventyr i växtriket”och i den hittar du fler härliga recept.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats